måndag 30 augusti 2010

Ego-reklam för garnförsäljning

Även om det kanske verkar lite tyst just nu så händer det en hel del. Jag börjar studera lite granna nu i höst vilket är ett stort steg med tanke på hur obehagliga klassrum är. Då känns det skönt att vi har Matilda att umgås med.

Men vad som känns störst just nu är att jag börjar sälja av mina egna handspunna garner igen. Ni får jättegärna klicka på länken och kika in lite. Jag känner mig faktiskt lite stolt (hur osvenskt det än är) och kan nog spinna lite fridfullt med Matilda ikväll. Hoppas att ni alla får också en riktigt härlig myskväll så här i början på veckan. Tror det kan behövas så en måndag.

Kom ihåg att du är
värdefull och
unik
precis som du är

onsdag 11 augusti 2010

It's ALIVE!

Det har rått kylig tystnad länge mellan Matilda och mig. Med betoning på länge. Vad jag än har gjort så har vi helt enkelt bara inte kommit överrens. Jag vet inte om det var så att hon var allergiskt mot angora, kände sig bortglömd mellan jobb, vänner, snyggingen eller pojken eller om hon bara satte sig på tvären men det har varit fullskaligt krig.

Inte ens den där Merinon hon älskade så sist gick ner. Inte förrens vi provade BFL verkade vi komma överrens. Så nu sitter jag och spannar läckerheter som jag tror kan locka henne - om inte annat för att det är så ljuvligt att lyssna på det lågmälda surret, känna mjuk fluffig ull i händerna och bara känna sig så där härligt hemma och trygg.

Även om det inte finns någon plats för vare sig läckert Blå Shettlandsull eller Eldfängd BFL i min budget just nu så sitter man och spanar, drägglar och undrar om man kanske kan utnyttja hela den där födelsedags grejen för en gångs skull och drömma lite... Något bra måste de väl ändå vara tillför när man inte blir av med dem?

Hang on ;)

söndag 1 augusti 2010

Experimental Science

Saker man får gjort medan man går sömnlös
eller
Sånt man kan göra i brist på liv


Sömn är ju utan tvekan på tok för överskattat men frågan är väl mer hur överskattat? Vi har ju redan räknat det är en åtta timmar förlorade direkt om vi är en duktig liten flicka och lägger oss som vi ska. Men vad mer förlorar vi?

Sådana frågor måste ju besvaras och det finns bara ett sett ta ta reda på något sådant. Try and error! Kort och gott! Vi sätter igång med allsköns pyssel och lyckades nog knåpa mer än vad vi klarade av under hela dagen.

Vi hann med:
♥ Två och en halv mönsterrapport på alpackasjalen. Bara en och en halv kvar innan avmaskning ;)
♥ Tillvarka fyra stora nystan av gammla plastpåsar. Skönt att se att de äntligen kommer till nytta!
♥ Sytt in ett par knappar på mobilfodralen.
♥ Frestylat en åtondelsnot på Emolls fodral fast bara en liiiiiten en men ack så söt.
♥ Lite städning varvat med god läsning (Steven King)

Saker vi fick gjort av bara farten när vi ändå var i gång:
♥ Handlat och sneglat som vanligt på LYS och önskat att vi hann klappa på ett par nystan. Bara lite. Jag lovar.
♥ En trippel sats med drömmar blev gräddade och klara.
♥ Bulldeg satt
♥ Tråkig och motig disk
♥ Lyssnat på en massa bra musik (och förmodligen skrämt grannarna igen med min... *host* ljuvliga röst)

Det bästa av allt är att kvällen är inte är över ännu. En liten till kan vi nog stanna upp. Vi är ju trots allt en duktig flicka som får gjort lite granna oavsett hur besväriga vi än är och försöker vara upp en liten stund till.
"Jag ska bara..."


Maska vidare ;)