torsdag 29 maj 2008

De sexiga tigertofflorna ;)

Ajajaj! Jag ser att det är nästan tre veckor sedan jag uppdaterade här senaste. Men nu var man tillbaka, sprudlande, frisk och kry (hoppas jag i varje fall - peppar peppar ta i trä -). Uppriktig så har jag väl inte avslutat så mycket när det kommer till stickningar. Jag stickar på en poncho i ett tunt bomullsgarn där de rekommenderade virknål 1.25-1-5. Riktigt så tunna stickor har jag inte valt, tack och lov för det, men 3.5 är nog så mosträvigt det med och så där halvvägs in så kom jag på att pärlor vore riktigt fint.


Sagt och gjort.. jag drog upp vad som måste ha varit ett par kilometer garn minst* för att trä på ett gäng pärlor, flytta dem tillbaka och nysta upp alltihopa igen. Inte lite som man skulle kunna bespara sig om man tänkte lite före men och andra sidan så hade jag ju bestämt mig för något enkelt. Synd bara att jag inte hade räknat in tristessen i det hela.

Jag tänkte bara visa vilka heta ben jag har x'D Nej, men skämt och sido så visade sig att det där med strumpor.. det var inte alls så svårt att sticka som jag hade väntat mig. Tvärt om visade sig de där falska strumporna vara riktigt mysiga att sticka. Med lite hjälp från Bohusstickan där över hälen (tusen tack:D) så blev de klara. Dessvärre så hann jag inte ens börja med att leka riktigt med kameran innan den lade sig ner och dog. Gissa vem som kände sig inte lite förorättad. Tyvärr är det nog så att jag i rena förtjusningen tar en femtioelva kort innan jag sätter mig ner, kollar igenom och väljer ut ett par jag tycker om innan jag raderar resten. Så det blir nog inga helbilder eller något av dem, dels för att fotografera sina egna fötter visade sig vara svårare än vad jag trott men också för att de bara inte vill lämna mina tigertofflor.

Få se nu.. summerat så är strumporna stickade i ett ljuvligt garn från DMC som jag har I. att tacka så otroligt mycket för. Det hela är stickat efter mönstret "Sockor med falska flätor" på strumpstickor 2.5. Jag har ett par idéer om ett nytt par jag vill göra men mer om det senare är jag rädd. Lite städning och bak att göra ;)

Ta väl vara på er. Man skulle ju inte vilja att något dåligt hände så underbara människor ni ^^


*Notera: författaren är nog väldigt partisk i den här frågan

4 kommentarer:

textil sa...

Vad snygga de ser ut!
Och vad trevligt att garnet kom till nytta :-)

Strumpstickan sa...

Härliga tofflor!

teresa sa...

Vad fina de blev, sockorna, det lilla man nu ser innan tigrarna äter upp dem...

teresa sa...

Tack för dina fina tankar på min blogg. Du har så rätt i att det gäller att tänka positivt o att det är superviktigt att göra kul saker. Ofta när jag träffar kompisar skrattar jag för mycket för att känna hur ont jag har!
Ska bli kul att se din bomullsponcho - hur går det med den?
Ha en fin midsommar!