måndag 4 februari 2008

Efterlängtat paket


Ett jättestort tack till Mia för det här jätteroliga testet. Till min förvåning landade jag faktiskt på Angora vilket faktiskt råkar vara mitt favorit fiber och hör till en av de kaninraser jag tycker bäst om. För vem kan liksom motstå den där långa gosiga pälsen och de där fantastiskt söta "damvipporna" till öron.

Att jag sedan skulle vara "eager to please and are highly sensitive. Flexibility and adaptability are your strengths and sometimes your weakness, as well. You are essentially a warm and feeling, and little escapes your impressionable mind. You are generous with others and strive for harmony in your relationships." går ju verkligen att ifråga sätta. Kul var det i alla fall.

Världens roligaste paket kom i alla fall idag. Mitt paket från Spinspirations månadsklubb. Det visade sig vara 100 g underbar merino ull i helt underbara färger som Tina visst kallar för "Tigeröga". På lappen som kom med kan jag läsa "Den första omgången av Spinspirations månadsklubb har temat 'miniraler'. Först ut är tigeröga, en av de vackraste mineralerna jag vet. I alla nyanser av brunt och gult ger denna merinoull ett mjukt och varmt garn, som jag hoppas kan värma i Februarikylan." och jag kan inte annat än att hålla med (även om mina kunskaper om mineraler är minst sagt minimala) det är en väldigt varm och mysig färg.

Jag blev i varje fall helsåld direkt. Jag har alltid älskat jordnära färger även om svart fortfarande är den solklara favoriten men just de här nyanserna är ju helt ljuvliga. Någon annan som fått de fiberna där ifrån? Någon som har börjat spinna på dem än? Jag kunde ju självklart inne annat än att ungefär genast rusa till Matilda för att hugga in på den här ljuvligheten.

Själv funderar man på om man ska våga sig på lite navajo tvinning med så här fina fibrer. Just den tekniken tenderar till att vilja övertvinnas i mina händer till min frusteration och det är ju knappast vad jag vill i det här läget.

Stickningar och hela den biten får nästan vänta lite eftersom jag tycks ha fått något form av utslag på mina fingar (allergi envisas min kära mor och syster med trots mina protester. Jag har aldrig varit allergisk och har inte tänkt att börja nu) och har lite svårt att böja ett par av dem. Lite svårt att bedömma tryck och hela den biten. Att umgås med Matilda verkar i alla fall fungera till min lättnad.

Tills vidare: ta vara på er alla ;)

3 kommentarer:

miastick sa...

Oj vilken vacker ull, jag får ju nästan lust att lära mig spinna ;) Nej det får vara.
Ska du till Grötö i vår igen?

Mikaela sa...

Svårt att säga. Jag hoppas verkligen det men jag får väl rådfråga både mina morföräldrar och mina föräldrar. Det går ju inte att lämna kaninerna vind för våg bara är jag rädd "/

Vore jättekul att se dig där igen annars ;D

Anonym sa...

Åhh, har du redan börjat spinna? :-) Den är så vacker din spinnrock, dessutom :-)

Jag funderar på att sticka Tiger's Eye Scarf av denna merinoull, när jag spunnit den (helt annat tigeröga :-). Helst skulle jag vilja tvinna till 2-trådigt, men jag är urusel på att få en jämn tvinning :-(

Ha det bra.